Noutati

Un weekend cu noul Renault Megane Sedan!


In perioada 14 - 16 octombrie, participantii la evenimentul organizat de Auto Moldova SA - Porti deschise: Lansarea Noului Renault Megane Sedan, au participat la tombola al carei premiu era un weekend cu ultimul model lansat de producatorul Renault.


Castigatorul tombolei a fost domnul Marian Stancu din Roman si va prezentam mai jos impresia lui, fara nici o modificare.


� Asa cum am discutat cu domnul Bogdan Verdes, va trimit cateva pareri despre drive-testul de weekend oferit de Auto-Moldova, cu noul Megane.


Am plecat vineri din Roman impreuna cu sotia si doi prieteni de familie cu fetita lor de 5 ani.

Portbagajul � mare, suficient de mare pentru doua familii ce pleaca intr-un weekend. ?Am pornit pe ruta: Piatra-Neamt - Cheile Bicazului -- Gheorgheni - Sovata - Tg.Mures - Turda si retur.

Motorul masinii, 130 de cai diesel trage parca peste puterea anuntata de Renault, am fost foarte incantat fiindca eram sigur in depasiri, in rampa urca extrem de usor.

Am fost incantat de multe lucruri, insa motorul probabil este nr.1.

In Cheile Bicazului am simtit un deosebit confort la urcare, curbe �ac�, masina urca - plina fiind � foarte foarte usor.

Directia este precisa, mult imbunatatita fata de modelele anterioare pe care le-am condus pana acum.Mi-a placut tinuta de drum in general, nu exista senzatia de viteza, suspensiile sunt intre sport si confort, dar cred ca sunt foarte ok calculate.
Am scazut presiunea in pneuri, deoarece pe eco recomandarea era de 2.5 si 2.3 spate, insa mi s-au parut prea tari. Dupa ce le-am coborat la 2.2 fata si 2 spate.. deja lucrurile erau mult diferite.Confortul la interior: foarte fain, insa prefer nuantele deschise in interior, nu negru.

Sunet deosebit de placut in difuzoarele masinii, desi nu era dotarea de top cu Bose.

Ecranul tabletei de bord: usor de utilizat insa nu imi place calitatea imaginii aici se simte economia, pretul relativ redus al masinii.

Culorile cam terne, neplacute, in opinia mea. Insa ca functionalitate este foarte ok aceasta tableta, char in versiunea redusa.Aspectul exterior este punctul forte. Probabil alaturi de motor, zic eu.
Luminile de zi, forma masinii super incantat am fost.

Design modern, atent gandita de fapt.. se vede ca e GANDIT. Din multe puncte de vedere.Consum incredibil, am scos la drum 4.4l/100km media, ceea ce mi se pare foarte foarte bine, comparativ cu stilul de conducere intre sport si relaxat ?


Va multumesc pentru experienta, am fost tare incantat ca am putut testa noul model.

Pe scurt la final, iata punctat ce am simtit:


- Aspect exterior: incantator, modern, usor agresiv/sportiv. Nota 9 din 10.

- Motor: nota 9 din 10, poate putea fi chiar mai silentios la turatii mari. Insa trage foarte foarte bine.

- Trepte de viteza/cutia de viteza. Rapoartele cam inguste, schimbam cam des vitezele, uneori nu gaseam treapta potrivita care � o cerea�. Nota 7 din 10.

- Design interior � nota 8 din 10. Nu imi place negrul, astept o versiune mai luminoasa.

- Confort 8 din 10 in interior, canapeaua spate putin cam ingusta si relativ incomoda au spus pasagerii, pozitia la volan are o problema piciorul drept unde se apasa pedala de acceleratie. Nu e prea ergonomic gandita treaba.


Inapoi...