Noutati

NOUL KOLEOS SE LANSEAZĂ IN ROMANIA

Noul SUV oferă trei niveluri de echipare și un preț de pornire de 30.500 euro, cu TVA inclus


Dezvoltat in Franța și comercializat deja in Asia, Australia, Turcia și in unele țări din America de Sud, Noul Koleos este disponibil acum și in Romania, in aceeași lună in care debutează pe intreaga piata europeană.

Impreună cu Noul Captur, modelul Koleos se alătură acum celei mai tinere mărci europene și completează cu succes gama de crossovere Renault (langă Kadjar, lansat in iunie 2015).

Expresia noului design Renault

Noul KOLEOS preia noua linie de design Renault, deja utilizată pentru restilizarea intregii game. Precum Talisman, Koleos este un vehicul de segment D și reprezintă varful de gamă Renault. Stilul său exterior reflectă această poziționare. Semnătura luminoasă față, in forma literei C (C-Shape), se prelungește dincolo de blocurile optice, precum la Talisman fapt care ii conferă și mai multă putere. in spate, stopurile de zi, precum și cele de noapte sunt dotate cu tehnologie Edge Light care conferă un efect 3D pentru o lumină cat mai naturală, perfect vizibilă de aproape, dar și de la distanță.

Adăugarea elementelor cromate, mai strălucitoare, din partea frontală și de pe aripa vehiculului imbunătățesc calitatea percepută, iar cele din partea inferioară a barei de protecție spate conturează evacuarea dublă și reprezintă un element ornamental distinctiv.


Confort pentru toți pasagerii

Pentru Noul Koleos, Renault a ales sa pună accent pe design și confort in egală măsură. Exteriorul a fost conceput pentru a oferi tuturor pasagerilor cel mai bun confort interior. Ampatamentul de 2710 mm - pentru o lungime totală de 4670 mm - este unul dintre cele mai lungi din segment si permite modelului să revendice un spațiu record. De asemenea, cu raza de 289 mm la genunchi, scaunele din spate conferă cel mai bun spațiu in segment, iar inălțimea și lățimea la nivelul umerilor și coatelor sunt foarte generoase.
Acest spațiu pentru pasageri vine cu un portbagaj de 498 dm3 VDA (579 litri), iar prin plierea scaunelor din spate se poate obține un volumul total de 1706 dm3 VDA (1795 litri).

Tehnologie 4x4 eficientă și ușor de utilizat

Tehnologia ALL MODE 4x4-i a noului model a fost deja dovedită pe milioane de vehicule ale Alianței Renault-Nissan, vandute in intreaga lume. Acest sistem de transmisie integrală asigură monitorizarea constantă a aderenței, pentru a oferi tracțiunea ideală in toate situațiile.

Spre deosebire de mulți concurenți, Koleos propune un control care permite șoferului să aleagă modul de transmisie. Utilizarea sa este foarte simplă: o comandă in partea stangă a volanului permite schimbarea intre 2WD, 4WD AUTO și exclusiv 4WD LOCK.

Dacă modul 2WD oferă tracțiune față permanentă, indiferent de condițiile de aderență pe drum, in beneficiul consumatorului, in modul 4WD AUTO sistemul ALL MODE 4x4-i monitorizează constant schimbarea condițiilor și tracțiunea de conducere și apoi procesează informații de la senzorii săi, pentru a asigura o distribuție ideală a cuplului intre față și spate. Pană la 50% din cuplu poate fi trimis la roțile din spate, dacă este necesar. in condiții de off-road sau aderență slabă (zăpadă, noroi, nisip) și viteză mică (sub 40 km / h), clientul poate bloca sistemul prin activarea modului 4WD LOCK pentru a avea o repartizare 50/50 de cuplu intre puntea față și spate. La viteze de peste 40 km/h și la fiecare repornire a motorului, această opțiune este debifată automat.

O gamă eficientă și competitivă

In oferta de comercializare găsim motorul diesel 2.0 dCi de patru cilindri și 16 valve, echipat cu un turbocompresor cu geometrie variabilă, o șină de combustibil presurizat la 1600 bari și injectoare piezo-electrice. Acest motor dezvoltă o putere de 175 CP (127 kW) la 3750 rpm și un cuplu de 380 Nm pe un interval de 2000 la 3000 rpm.

Noul Koleos este cuplat la transmisia automată X-Tronic (2WD sau 4WD). Acesta transmisie automată este proiectată pentru a imbunătăți manevrabilitatea și consumul in comparație cu o transmisie automată convențională.
Spre deosebire de cutiile CVT anterioare, cutia X-Tronic a Noului Koleos reproduce comportamentul cutiilor automate cu rapoarte multiple in cazul accelerațiilor puternice. In același timp, această transmisie optimizează confortul in cazul unei variații de viteză, ca de exemplu, in blocaje de trafic.

Rezultatul este un răspuns instantaneu in timpul accelerării active, mai lin, oferind o experiență de condus mai silențioasă și un consum imbunătățit la viteză constantă.


Echipări si preturi

In funcție de nivelul de echipare, LIFE, ZEN sau INTENS, clienții pot alege tapițerie din textil sau piele, bare de plafon din aluminiu, card "maini libere", asistență la parcare față și spate, sistem R-Link 2 cu ecran tactil de 7", harta Europei, Bluetooth, radio digital. Pe versiunile de echipare superioare, noul SUV oferă jante din aliaj de 18``, faruri cu tehnologie LED Pure Vision, tapițerie din piele Riviera Noir Titane, Gris Platine sau Marron Sienne și ambianță luminoasă interioară, cameră de marșarier și R-Link 2 cu ecran tactil de 8.7, sistemul "Easy Park Assist" şi sistemul audio Bose.
Inapoi...