pret itp neamt

CE ESTE ITP-ul

In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 aprobata prin Legea nr. 167/2003, modificata si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 40/2005 aprobata prin Legea nr. 373/2005, vehiculele rutiere inmatriculate pot fi mentinute in circulatie numai daca se face dovada incadrarii acestora in cerintele tehnice specifice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prevazute in reglementarile nationale (RNTR 1/2005), prin inspectia tehnica periodica.

Obligatia efectuarii inspectiilor tehnice periodice precum si a respectarii periodicitatii acestora in functie de categoria vehiculului, revine detinatorului legal al acestuia.
Termenul pentru efectuarea primei inspectii tehnice periodice se socoteste de la data primei inmatriculari, iar pentru urmatoarea inspectie tehnica periodica, de la data celei precedente.


CUM SE POATE VERIFICA VALABILITATEA ITP ?

Registrul Auto Roman va ofera posibilitatea de a verifica daca inspectia tehnica periodica (valabila) a masinii dumneavoastra a fost inregistrata in baza de date.
Adresa site-ului este urmatoarea: prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.aspCARE SUNT ACTELE NECESARE EFECTUARII INSPECTIEI TEHNICE PERIODICE (ITP)?


1.Certificat de inmatriculare al autovehiculului in original
2.Cartea de identitate a autovehiculului (C.I.V) in original
3.Copie CIV la autoturismele in leasing cu stampila bancii
4.Asigurarea de Raspundere Auto Civila (RCA)
5.Cartea de identitate (C.I) a persoanei care prezinta masina la ITP

In cazul in care autovehiculul dumneavoastra este respins verificare, aveti dreptul ca in 30 de zile, dupa efectuarea reparatiilor necesare, sa va prezentati la o re-verificare a sistemelor reparate, la aceeasi statie ITP, cu tarife reduse.CARE SUNT AVANTAJELE EFECTUARII ITP LA AUTO MOLDOVA ?


Calitatea de client al Auto Moldova va ofera avantajul de a fi prevenit asupra expirarii ITP. O persoana din cadrul service-urilor Auto Moldova va avertizeaza, anterior datei de expirare, despre necesitatea efectuarii inspectiei si va ofera posibilitatea realizarii unei programari la telefon 0233/234170.

Tarife:- Statia ITP Auto Moldova Roman dispune de dotarea ai autorizatiile necesare efectuarii ITP si pentru autovehicule cu tractiune 4x4 permanent
-In eventualitatea in care autovehiculul dumneavoastra nu indeplineste conditiile minime de prelungire a valabilitatii ITP aveti posibilitatea remedierii in termen scurt si de calitate apeland la serviciile atelierului service aflat in acceasi incinta cu statiaCARE ESTE INTERVALUL DE TIMP LA CARE ESTE OBLIGATORIE EFECTUAREA ITP?


Periodicitatea efectuarii inspectiei tehnice periodice in functie de categoria vehiculelor supuse inspectiei tehnice periodice este urmatoarea:
autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune - la 6 luni;
autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune - la 2 ani;
autovehicule utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi, in regim de inchiriere si pentru invatarea conducerii auto - la 6 luni,
autovehicule speciale ambulanta - la un an;
autovehicule destinate transportului de marfuri, avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
remorci si semiremorci avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la 2 ani;
autovehicule cu cel putin 4 roti, destinate transportului de marfuri, avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg, cu exceptia tractoarelor - la 1 an;
remorci si semiremorci avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg - la 1 an;
motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roti si cvadricicluri - la 2 ani;
tractoare avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
tractoare avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg - la 2 ani;
remorci si semiremorci apicole - la 3 ani.


Autovehiculele destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi, in regim de inchiriere si pentru invatarea conducerii auto se supun primei inspectii tehnice periodice la un an, daca la data primei inmatriculari in Romania au fost noi.